Vad gör vi?

Vi designar och producerar information. Det kan vara  skyltar i naturen, en digital guide, en quiz eller något annat som behöver text, bild eller ljud. Vi bearbetar innehåll som finns eller tar det hela från början med förarbete, inspelning, fotografering, redigering och skrivande. Vi fixar den förmedling som önskas, och har egna tekniska lösningar. Till vår hjälp har vi goda samarbetspartners, t ex Jonas Langbråten som har fotograferat den här sandlöparen. Den är på en skylt som vi har designat, baserat på en designmall för naturreservat i Norge.

Anette i Laterna Vox har startat ett samarbete med bildbyrån AzoteLibrary. Hennes fotografier finns nu till försäljning via bildbyrån som är sveriges ledande kommunikationsbyrå inriktad på miljö- och hållbarhetskommunikation.

«Mobilguiden fungerade som en levande guide. Mer engagerande än skyltarna.» Citat från utvärdering av fjärilsstigen, Uppsala.

”Jag gillar de olika sätten att kommunicera. Blandningen av filmer, skyltar och folder att ta med hem” Citat från utvärdering av fjärilsstigen, Uppsala.

Ett tidigare projekt var att producera ljud och berättelser till en telegrafstation i Ny Ålesund på Svalbard. En mix av historiska miljöljud hörs hela tiden och på en skärm i huset kan man välja att istället lyssna på historier från platsen.

Poesistolen vid «Lytteastasjonen». Vid Norges sydspets har vi byggt en poesistol, vi kallar den «Lyttestasjonen». Lyssna till barn som pratar om livet eller poesi. Dikterna blir lästa ifrån stolens rygg. Besökare väljer dikt och språk via mobilen. Det finns också en liten gästbok bredvid stolen på klippan. Mer om «Lyttestasjonen» på TripAdvisor.

10 000 år på 12 minuter; En tidsresa i ljud, längre och längre tillbaka i tiden. Innehållet är en vandring utifrån fyra platser i Uppsala. Här ihopsatta till en helhet.

 

Exempel på kunder:

Scroll to Top